Project informatie aanvraag

Regio Den Haag

Ontdek het project in regio Den Haag

Leidschendam-Voorburg is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 74.669 inwoners. Dit dynamisch stukje Nederland ligt in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Een van de kwaliteiten van de gemeente is haar ligging: enerzijds dicht bij het centrum van Den Haag, anderzijds direct aan het landelijk gebied dat toegang geeft tot een netwerk van provinciale landschappen zoals de Vlietzone, de zee en de duinen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een belangrijke economisch kernpunt waar de aankomende jaren nog volop groei wordt verwacht, zowel op economisch vlak alsmede het inwonersaantal. De prognose van de bevolkingsgroei tot 2030 in Leidschendam-Voorburg komt uit op 10,3 procent. De verwachte bevolkingsgroei voor de regio Den Haag is zelfs 13 procent. Om de bevolkingsgroei in deze regio op te vangen, moet er veel meer gebouwd worden in de toch al volle stad.

De huidige planvoorraad telt slechts 19.000 huizen. Een deel daarvan wordt momenteel ontwikkeld in Leidschendam-Voorburg in de gebieden Vlietlust, De Belvedere, Oostbosch, Leythof en Noorthey allen gelegen in het veelal besproken gebied de Duivenvoordecorridor. Voor de regio Den Haag moeten er de komende jaren in totaal 50.000 nieuwe woningen worden bijgebouwd. Tot 2020 wordt er voldoende gebouwd, maar voor de periode daarna moet er nog veel ruimte gevonden worden voor nog 31.000 nieuwbouwwoningen.

Stompwijk

Vanwege het feit dat de meeste beschikbare locaties in en rondom Leidschendam-Voorburg een beschermde natuurstatus hebben, wordt er momenteel gekeken naar het nog agrarische bestemde deel van Stompwijk. Stompwijk is een wijk gelegen ten zuidwesten van Leidschendam- Voorburg binnen de stedelijke grenscontouren.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

Vul hieronder uw gegevens in, maak een keuze over welk project u meer informatie wilt ontvangen en klik op verzenden.